Dubbele actie op Reddingbootdag

Actie Reddingbootdag 230 april moesten de bezoekers rond 14.00 uur even teleurgesteld worden wat betreft het rondje op de boot. Daarvoor kregen ze echter een live actie voor terug. Bovendien werd aan het eind van de dag het opruimen verstoord door een volgend alarm.

Op een dag als vandaag kan je er zeker van zijn dat er ruim voldoende reddingsboten reageren op een betreffende melding. Ook bij alle buurtstations waren er activiteiten aan de gang. Zowel Hoorn,Reddingsstation Warder, Reddingstation Wijdenes als een commerciële dienstverlener uit Edam voeren uit om de te water geraakte personen hulp te bieden.

Ter plaatse waren de slachtoffers alweer aan boord geholpen van het zeilschip. De bemanning van de Hayo achtte het echter wel nodig om de, enigszins, onderkoelde slachtoffers te laten controleren door ambulance personeel. Zodoende werd koers gezet richting de Reddingspost in Hoorn.

De slachtoffers bleven uit oogpunt van beschutting aan boord van het zeilschip. Bij de post aangekomen is er door aanwezig ambulance personeel besloten twee van de drie ter controle mee te nemen naar het ziekenhuis.

De aanwezige bezoekers van de Reddingbootdag zijn vandaag dus met hun neus in de boter gevallen. Gelukkig is alles goed afgelopen en mochten de bezoekers na de inzet toch nog een rondje mee op de boot.

Actie Reddingbootdag 3

Rond 17.00 uur kwam er nog een tweede alarm binnen voor de Harmen.

Assistentie ambulance voor slachtoffer aan boord van zeilboot.

Om 17:20 gingen de pagers van de alarmploeg om assistentie te verlenen aan de ambulancedienst. Bij dit soort meldingen is het altijd de vraag wat er aan de hand is en waar. De vele havens van Hoorn maken de plaatsbepaling niet altijd even makkelijk.

Een bemanningslid op een zeilboot in de Binnenhaven van Hoorn heeft een beroerte gekregen. De snel aanwezige rapid responder laat een ambulance alarmeren om het slachtoffer zo snel mogelijk naar het ziekenhuis te krijgen.

Aangezien de zeilboot als derde in rij in de Binnenhaven ligt wordt tevens besloten om de reddingsboot te alarmeren.

Zowel de Hayo als de Harmen varen uit. Eenmaal in de Binnenhaven blijkt de Harmen het slachtoffer eenvoudig via de punt van de boot aan boord te kunnen nemen om vervolgens af te leveren aan de kade waar de ambulance al staat te wachten.

Actie Reddingbootdag