Conditie Zwemmen

Zwemmen en conditietraining

Voor iedereen die zwemmend in conditie wil blijven, maar weinig behoefte heeft aan reddingstechnieken of wedstrijden hebben wij “conditie zwemmen”. Bij Notwin betekent dat op je eigen tempo zwemmen voor jong (13+) tot oud ( 70+). Het conditie zwemmen is op zondagavond van 19.00 tot 20.00 uur in zwembad ‘De Waterhoorn’. Alleen op feestdagen en in de zomervakantie wordt er niet gezwommen.

Tussen 18.45 en 18.50 wordt het blauwe hek aan de parkeerplaats geopend door een instructeur. Vervolgens staat er een instructeur bij de deur van de zij-ingang om je naar binnen te laten. Om 19.00 uur beginnen de lessen en kun je niet meer naar binnen. Auto’s kunnen geparkeerd worden op de parkeerplaats, maar met de fiets kun je tot aan de zijdeur komen. 

Er wordt in 2 groepen lesgegeven. Per groep zijn er 3 banen beschikbaar. Dat betekent voldoende ruimte voor iedereen. Voor niet iedereen is het direct duidelijk in welke groep hij of zij zich het beste thuis voelt, het proberen van beide groepen kan dan natuurlijk geen kwaad. Hieronder worden beide kort beschreven:

Relaxte groep
Lekker bewegen naar eigen kunnen. Deze groep bestaat voornamelijk uit volwassenen. Het zijn bijvoorbeeld leden die rustig doorzwemmen, maar ook veel van onze oudere leden zwemmen mee (60- en 70-plussers). Zij hebben als doel lekker in beweging zijn en de sociale contacten onderhouden.

(Stevige) conditietraining
Iedereen probeert op zijn eigen tempo zichzelf te verbeteren of op niveau te houden. Na een uur trainen komen de leden moe en voldaan uit het zwembad. Vanaf 13 jaar doen alle leeftijden mee.

Belangstelling? 

Kom 3 keer gratis zwemmen om te ontdekken of dit wat voor je is. Mail naar tc@notwin.nl of  bel 06-29249558 voor meer informatie.