Info voor zwemmers

Op deze pagina kun je informatie voor leden vinden over de Zwemmend Redden activiteiten van de vereniging. Het gaat hier onder andere over afmelden voor een les, examen info en de kledingeisen. Lees alles rustig door of ga via de links direct naar het antwoord op jouw vraag.

Afmelden
Examens
Zwemmend Redden seizoen
Zwemmen of snorkelen na de examens
Kledingeisen
 

Afmelden voor een zwemles

De instructeurs en technische commissie vinden het altijd fijn om te weten als er een leerling een les niet komt zwemmen. Meld het bij voorkeur aan je eigen instructeur en stuur anders zo vroeg mogelijk een mail naar tc@notwin.nl om je af te melden.

Examen info

De examens van 2019 vinden plaats op 13 april, meer informatie is hier te vinden. 

Zwemmend Redden seizoen

Vanaf de eerste week na de zomervakantie tot de examens in maart/april loopt ons reguliere zwemmend redden seizoen. In die periode worden de diploma’s van het zwemmend redden behandeld voor alle niveau’s. Afhankelijk van de groep waarin de leerlingen worden ingedeeld, zwemmen zij in één van de volgende tijdsblokken: 9.00-9.45, 9.45-10.30 of 10.30-11.15. In alle drie de tijdsblokken hebben wij ook een actieve volwassenen groep, ouders kunnen dus gelijk met hun kind zwemmen. Tijdens de schoolvakanties gaan de lessen gewoon door. De groepsindelingen worden de eerste zaterdag na de zomervakantie bekend gemaakt tijdens het familie- en vriendenzwemmen op zaterdagochtend. Indeling gemist of vragen hierover? Mail naar tc@notwin.nl.

Zwemmen of snorkelen na de examens

Tussen de examens (maart/april) en de zomervakantie wordt er niet specifiek geoefend voor een zwemmend redden examen. Leden mogen in die periode kiezen wat zij willen doen, hieronder staan de twee mogelijkheden kort omschreven. Voor meer informatie kun je terecht bij de instructeurs in het zwembad of via tc@notwin.nl

Zwemmen: Tussen 9.00 en 10.00 is er zwemmen voor alle niveau’s. Zwemmers worden in groepen ingedeeld op basis van leeftijd en niveau, maar soms zwemt ook iedereen door elkaar. Veel wordt er gewerkt aan conditie, spel en reddingstechnieken die (nog) niet zijn behandeld voor de examens.

Snorkelen: Het snorkelen vindt plaats tussen 10.00 en 11.15. Er wordt lesgegeven voor de snorkelexamens A, B en C. Omdat het snorkelseizoen weinig lesweken telt, doen niet alle leden in hun eerste seizoen examen. Kinderen mogen bij ons snorkelen vanaf 10 jaar. Leden dienen voor hun eigen apparatuur te zorgen (zwemvliezen, snorkel en bril). Let op: het wordt sterk aangeraden om een snorkel/bril combinatie aan te schaffen waarbij de snorkel  eenvoudig kan worden los- en vastgemaakt. Dit moet tijdens de lessen namelijk regelmatig gebeuren voor het uitvoeren van verschillende oefeningen.

Kledingeisen

Van september tot en met de examens in april wordt er iedere week met kleding aan gezwommen. Hieronder staan de twee verschillende kledingeisen:

Junior Redder 1 t/m 4
  • Badkleding
  • T-shirt, blouse of hemd met lange mouwen
  • Lange broek (mag niet naadloos op de huid aansluiten)
  • Regen/windjack (met lange mouwen, vaak van een soort nylon)
  • Schoenen (zie hieronder) 

*Het dragen van een jurk met mouwen of een rok is toegestaan mits deze tot over te knie reiken.

Zwemmend Redder 1 t/m 4 en Life Saver 1 t/m 3
  • Badkleding
  • T-shirt, blouse of hemd met lange mouwen
  • Lange broek (mag niet naadloos op de huid aansluiten)

*Het dragen van een jurk met mouwen of een rok is toegestaan mits deze tot over te knie reiken.

Goede / foute schoenen:

Alleen slecht buigzame schoenen zijn toegestaan, zie hieronder een paar voorbeelden. Kom bij twijfel langs bij de instructeurs in het zwembad.

55555