Info voor zwemmers

Deze pagina is speciaal voor leden die informatie zoeken over het Zwemmend Redden. Het gaat hier bijvoorbeeld over het afmelden voor een les, exameninfo en de kledingeisen. Lees alles rustig door of ga direct naar het antwoord op jouw vraag. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact op via tc@notwin.nl

Afmelden

De instructeurs en technische commissie vinden het altijd fijn om te weten als er een leerling een les niet komt zwemmen. Meld het bij voorkeur aan je eigen instructeur en stuur anders zo vroeg mogelijk een mail naar tc@notwin.nl om je af te melden.

Exameninfo

De examens vinden meestal plaats in het eerste weekend van april. Rond februari zijn er de proefexamens, iedere kandidaat moet eerst hier aan deelnemen. Meer info over de examens wordt rond de examenperiode verspreid.

Zwemseizoen

Vanaf de eerste week na de zomervakantie tot de examens in maart/april loopt ons reguliere zwemmend redden seizoen. In die periode wordt er op alle niveaus geoefend voor de diploma’s van het zwemmend redden.

Afhankelijk van de groep waarin de leerlingen worden ingedeeld, zwemmen zij in één van de volgende tijdsblokken: 8.30-9.15, 9.15-10.00 of 10.00-10.45. In alle drie de tijdsblokken hebben wij ook een actieve volwassenen groep, ouders kunnen dus gelijk met hun kind zwemmen.

Tijdens de kleine schoolvakanties gaan de lessen gewoon door. De groepsindelingen worden de eerste zaterdag na de zomervakantie bekend gemaakt tijdens het familie- en vriendenzwemmen op zaterdagochtend. Indeling gemist of vragen hierover? Mail naar tc@notwin.nl

Na de examens

Traditioneel wordt er de eerste zaterdag na de zwemexamens gezwommen met familie en vrienden. Daarna wordt er tot de zomervakantie niet meer specifiek geoefend voor een zwemmend redden diploma. De vaste groepen worden dan opnieuw ingedeeld en wisselen ook wel eens per zaterdag afhankelijk van het programma. In deze periode wordt er per thema onder andere gewerkt aan conditie, spel en reddingstechnieken die (nog) niet zijn behandeld voor de examens.

Eerdere jaren boden wij ook snorkellessen aan, het is helaas nog onduidelijk of die ook de komende jaren door kunnen gaan.

Kledingeisen

Door zwemmers die opgaan voor een zwemmend redden examen wordt er iedere week met kleding aan gezwommen. Hieronder staan de twee verschillende kledingeisen:

Junior Redder 1 t/m 4
  • Badkleding
  • T-shirt, blouse of hemd met lange mouwen
  • Lange broek (mag niet naadloos op de huid aansluiten)
  • Regen/windjack (met lange mouwen, vaak van een soort nylon)
  • Schoenen (zie hieronder) 

*Het dragen van een jurk met mouwen of een rok is toegestaan mits deze tot over te knie reiken.

Zwemmend Redder 1 t/m 4 en Life Saver 1 t/m 3
  • Badkleding
  • T-shirt, blouse of hemd met lange mouwen
  • Lange broek (mag niet naadloos op de huid aansluiten)

*Het dragen van een jurk met mouwen of een rok is toegestaan mits deze tot over te knie reiken.

Goede / foute schoenen:

Alleen slecht buigzame schoenen zijn toegestaan, zie hieronder een paar voorbeelden. Kom bij twijfel langs bij de instructeurs in het zwembad.