Zwemmend Redden

Zwem je al bij ons en heb je vragen?

Kijk dan hier!

Leer zwemmend redden

Het is belangrijk dat kinderen na het behalen van hun A en B diploma met plezier blijven zwemmen. Bij de reddingsbrigade worden gevarieerde zwemlessen gegeven. Je verbetert je zwemslag, leert jezelf te redden en hoe je andere mensen met behulp van hulp- en reddingsmiddelen kunt redden. Kinderen zijn welkom vanaf 6 jaar mits in het bezit van ten minste zwemdiploma A en B

De lessen worden gegeven op zaterdagmorgen in zwembad “De Waterhoorn”. Een les duurt 3 kwartier.  Afhankelijk van leeftijd en niveau worden de groepen ingedeeld en kom je in één van de tijdsblokken terecht 9.00-9.45, 9.45-10.30 of 10.30-11.15. In ieder tijdsblok hebben we ook een groep met volwassenen zwemmen, dat betekent dat kinderen en hun ouders gelijktijdig kunnen zwemmen.

Ontdek tijdens de 3 gratis proeflessen de leuke zwemlessen en begin met het verbeteren van jezelf. Je krijgt les in kleine groepen waarbij je ook met de andere leerlingen samenwerkt. Alle lessen worden gegeven door enthousiaste gediplomeerde instructeurs.  Eind maart worden er door de meeste leerlingen examens gedaan voor diploma’s van Reddingsbrigades Nederland. De diploma’s zijn opgedeeld in 3 niveau’s.

Zwemmend Redden diploma’s

Het doel voor onze leerlingen en instructeurs is om met veel plezier te kunnen sporten en zwemmend redden vaardigheden te ontwikkelen. Als richtlijn en basis geven wij les in de opleidingen van Reddingsbrigade Nederland. Het behalen van een diploma aan het eind van het seizoen is geen vereiste voor de leerlingen, maar we zorgen wel dat iedere leerling op kan voor een examen op eigen niveau. 

Junior Redder

Deze diploma’s zijn voor de jongste leerlingen. De focus ligt op het bewust worden van gevaren in en rond het water en het kunnen redden van jezelf. Verder leer je wat je als kind kunt doen wanneer je getuige bent van een waterongeluk. Daarnaast wordt er ingezet op het verbeteren van je zwemvaardigheid en conditie na het behalen van de zwem A B (C). 

Junior Redders in actie

20171118 Zwembad

Zwemmend Redder

De volgende set diploma’s verlegt de focus naar het redden van anderen die per ongeluk in het water zijn beland. Reddingstechnieken en het gebruik van materialen worden behandeld om zo veilig mogelijk iemand te kunnen redden.  Ook het proces  van professionele hulp inschakelen wordt behandeld. 

Life Saver

Deze hoogste diploma lijn binnen het zwemmend redden is internationaal erkend. De diploma’s leiden op tot zelfstandige redders. De beeldvorming en beoordeling van de noodsituatie gaan nu vooraf aan de redding. Ook theorie lessen en een kort examen maken deel uit van de opleiding, omdat het maken van de juiste beslissingen steeds belangrijker wordt voor de Life Saver. De hogere Life Savers leren ook om leiding te geven bij kleinschalige waterongevallen. 

Vervolg opleidingen

De Life Saver diploma’s zijn de hoogste diploma’s die je binnen het zwemmend redden kunt halen. Veel leden blijven na het behalen van hun Life Saver 3 diploma wel bij ons zwemmen om de technieken bij te houden en aan de conditie en zwemvaardigheid te werken. Een deel van deze leden gaat daarnaast aan de slag met de instructeursopleiding om zelf nieuwe zwemmend redders op te leiden. Buiten het zwembad zijn er ook genoeg doorgroei mogelijkheden binnen de vereniging, deze zijn vooral bij het varend redden te vinden. 

Verenigingsactiviteiten

Naast de zwemlessen organiseert Notwin voor de leden onder andere jaarlijks een jeugdweekend, spellenochtend, vijfkamp met andere brigades, familie/vrienden zwemochtenden en jeugd activiteiten op de reddingspost. Tussen de zwemmend redden examens eind maart en de zomervakantie worden voor leerlingen vanaf 10 jaar snorkellessen aangeboden. Verder komt een deel van de zwemmers vanaf 13 jaar ook bij ons conditiezwemmen op zondag. 

Belangstelling?

Mail naar tc@notwin.nl. Of bel met 06-29249558

Zwembad promo