Zwemmend Redden

Zwem je al bij ons en heb je vragen?

Kijk dan hier!

Leer Zwemmend Redden

Het is belangrijk dat kinderen na het behalen van hun A en B diploma met plezier blijven zwemmen. Bij de reddingsbrigade worden gevarieerde zwemlessen gegeven. Je verbetert je zwemslag, leert jezelf te redden en hoe je andere mensen met behulp van hulp- en reddingsmiddelen kunt redden. Kinderen zijn welkom vanaf 6 jaar, mits in het bezit van ten minste zwemdiploma A en B. 

De lessen worden gegeven op zaterdagmorgen in zwembad “De Waterhoorn”. Een les duurt 3 kwartier. Afhankelijk van leeftijd en niveau worden de groepen ingedeeld en kom je in één van de tijdsblokken terecht. In ieder tijdsblok hebben we ook een groep met volwassenen zwemmen, dat betekent dat kinderen en hun ouders gelijktijdig kunnen zwemmen.

Ontdek tijdens de 3 gratis proeflessen de leuke zwemlessen en begin met het verbeteren van jezelf. Je krijgt les in kleine groepen waarbij je ook met de andere leerlingen samenwerkt. Alle lessen worden gegeven door enthousiaste gediplomeerde instructeurs.  Eind maart worden er door de meeste leerlingen examens gedaan voor diploma’s van Reddingsbrigades Nederland. 

Zwemmend Redden voor alle niveaus

Reddingsbrigade Nederland heeft een doorlopende Zwemmend Redden opleiding opgezet. Kinderen ontwikkelen zich daarmee stapsgewijs tot echte redders, waarbij ze ondertussen ook hun conditie en zwemvaardigheid opbouwen. Aan het eind van ieder jaar is er een passend diploma om hun jaar mee af te sluiten. De opleiding is verdeeld in 3 fasen die hieronder worden toegelicht.

Het doel voor onze leden en instructeurs is om met veel plezier te kunnen sporten en Zwemmend Redden vaardigheden te ontwikkelen. Het behalen van een diploma aan het eind van het seizoen is geen vereiste voor de zwemmers, maar we zorgen wel dat ieder kind op kan gaan voor een diploma op eigen niveau. 

Junior Redder

Deze diploma’s zijn voor de jongste zwemmers. De focus ligt op het bewust worden van gevaren in en rond het water en het kunnen redden van jezelf. Verder leer je wat je als kind kunt doen wanneer je getuige bent van een waterongeluk. Daarnaast wordt er ingezet op het verbeteren van de zwemvaardigheid en conditie na het behalen van de zwem A B (C). 

Junior Redders in actie
Zwemmend Redder

De volgende set diploma’s verlegt de focus naar het redden van anderen die per ongeluk in het water zijn beland. Reddingstechnieken en het gebruik van materialen worden behandeld om zo veilig mogelijk iemand te kunnen redden. Ook het proces van professionele hulp inschakelen wordt behandeld. 

Life Saver

Deze hoogste diploma lijn binnen het zwemmend redden is internationaal erkend. De diploma’s leiden op tot zelfstandige redders. De beeldvorming en beoordeling van de noodsituatie gaan nu vooraf aan de redding. Ook theorie lessen en een kort examen maken deel uit van de opleiding, omdat het maken van de juiste beslissingen steeds belangrijker wordt voor de Life Saver. De hogere Life Savers leren ook om leiding te geven bij kleinschalige waterongevallen. 

Vervolg opleidingen

De Life Saver diploma’s zijn de hoogste diploma’s die je binnen het zwemmend redden kunt halen. Veel leden blijven na het behalen van hun laatste Life Saver diploma wel bij ons zwemmen om de technieken bij te houden en aan de conditie en zwemvaardigheid te werken. Een deel van deze leden gaat daarnaast aan de slag met de instructeursopleiding om zelf nieuwe zwemmend redders op te leiden. Buiten het zwembad zijn er ook genoeg doorgroei mogelijkheden binnen de vereniging, deze zijn vooral bij het varend redden te vinden. 

Verenigingsactiviteiten

Naast lessen Zwemmend Redden organiseert Notwin voor haar leden onder andere jaarlijks een jeugdweekend, spellenochtend, zwemevenement met andere brigades, familie/vrienden zwemochtenden en jeugd activiteiten op de reddingspost. Verder komt een deel van de zwemmers vanaf 13 jaar ook bij ons conditiezwemmen op zondag. 

Belangstelling?

Wilt u meer informatie of u (of uw kind) aanmelden voor 3 gratis proeflessen? Mail dan naar tc@notwin.nl