Varend Redden Jeugd

TERUG NAAR waterhulpverlening

Varend Redden Jeugd

Vanaf 12 jaar kun je bij Notwin mee varen bij de Varend Redden ploeg. Onze groep bestaat uit een grote jeugdopleiding die oefenen op 2 vletjes genaamd Padde en Antje. Iedere week ga je onder leiding van een instructeur het water om op jonge leeftijd al te oefenen met varen, samenwerken en reddingstechnieken. Op de zaterdag- en zondag vaart er regelmatig een boot met jeugdleden rond op het Markermeer om samen het water te verkennen en ervaring op te doen. 

De oefenavond van de Varend Redden Jeugd ploeg is op vrijdag van 19.00 tot ongeveer 22.00 uur. Binnen het seizoen is op zaterdag- en zondagmiddag de reddingspost tussen 12.00 en 17.00 uur geopend. Op deze tijden kan de jeugd zelfstandig uit varen gaan. 

Junior Redders tussen de 16 en 18 jaar kunnen geleidelijk door stromen naar de snellere boten van de vereniging. Met de Rolf wordt de bewakingstaak van de vereniging uitgevoerd, daarop kun je als “4e man” je eerste diensten draaien. Vanaf 18 jaar kun je deel uit gaan maken van de alarmploeg op de Hayo.

Wil je zelf ook bij ons komen varen? Stuur dan een mailtje naar vr@notwin.nl of kom langs! Ook in het zwembad zijn genoeg instructeurs en jeugdleden aanwezig om je hier meer over te vertellen. Let op: Extra droge warme kleding en schoenen worden sterk aanbevolen bij alle weersomstandigheden.

Winterstop

Tussen de Sinterklaasintocht (november) en de jaarvergadering (april) is er voor de jeugd geen Varend Redden oefenavond. Ook op zaterdag en zondag wordt er dan weinig gevaren. In die periode wordt er wel veel gedaan aan het onderhoud van de boten. Ook jeugdleden kunnen zich bezig houden met het onderhoud van het materiaal. Veel varende jeugdleden zijn ook actief in het zwemmend redden of conditie zwemmen en blijven elkaar die periode dus wel zien.

Jeugd 12+ dag

TERUG NAAR waterhulpverlening